Rezumat – Cireșarii Volumul 3 - Roata Norocului

Rezumat – Cireșarii Volumul 3 – Roata Norocului

Tic, Dan și Maria au plecat în vacanta de vară la verișoara lui Dan, Ioana. Noaptea în timp ce bunicii și fetele dormeau, Tic și Dan s-au strecurat pe geam și s-au dus la bâlci. Acolo pe Tic l-a atras cel mai mult Roata Norocului, indiferent de cât de multe ori trăgea primea doar jucării din ghips sau lulele. A tras de atât de multe ori încât un om care semăna cu un atlet a trebuit să îl oprească din a mai juca. Băieții au decis să se întoarcă acasă.

Ziua următoare, fetele au plecat la plimbare fără ei. Băieții au renunțat să le mai caute și s-au dus la bâlci. Acolo Tic a mai jucat de câteva ori la Roata Norocului, dar fără niciun rezultat. El pusese ochii pe Discobolui Lui Fradaburidi, o statueta deosebită, pe care dorea să o câștige. Tic remarcase că doar un băiat poreclit Cozorocul câștiga. Tic a încercat să îl urmărească, dar atletul l-a oprit zicându-i să nu se mai amestece în astfel de lucruri.

În seara aceea a plouat, iar bunica i-a dus pe cei patru la muzeu. Tic a fost singurul care a văzut tanagralele, niște statuete speciale, pentru că acestea au dispărut din sala în care erau expuse. El a fost dat afară, dar ceilalți au mai rămas în muzeu. Tic îi aștepta și se uita mereu la ceas. L-a văzut pe director intrând în muzeu. Când le-a povestit celorlalți, aceștia au fost uimiți. Au decis să investigheze.

Cu ajutorul memoriei excelente a lui Tic au aflat orele și persoanele care au fost în muzeu. Artista, Scheletul, Omul cu cicatrice, Profesoara de pian, Omul în Gri și Paznicul Ilie, erau suspecții. Au venit și Lucia și Ionel să îi ajute. Cu cât investigau mai mult cu atât se încurcau mai tare. Tic aflase multe lucruri de la Tudorel, fiul directorului, dar tot le scăpa ceva. Cei mai suspecți păreau Omul în Gri și Scheletul, dar nu știau care dintre ei este făptașul.

Până la urmă, au găsit tanagralele la paznic acasă. I-au chemat și pe Victor și Ursu. Victor le-a clarificat situația. De fapt Omul în Gri era Profesorul Nestian, donatorul tanagralelor și un vechi prieten de-al Scheletului. Directorul îi împrumutase tanagralele profesorului până se întorcea de la Bucuresti.

Când cireșarii au vrut să le vadă, în loc de tanagrale erau niște pietre, cărămizi și o păpușă care se vindea în bâlci. Cireșarii au trecut din nou la treaba de detectivi. Tic și Ursu s-au dus la circ, unde l-au văzut pe atlet executând un număr incredibil, iar Victor și-a dat seama cum funcționează Roata Norocului sau mai bine zis cum se trișa la Roata Norocului.

Ziua următoare au mers în bâlci cu bunicii. Când tinerii își cumpărau bilete la Roata Norocului, Ursu îndreptă cuiele de pe roata pentru ca astfel tragerile să fie corecte. Astfel Cireșarii au reușit să câștige obiectele mari, mai puțin discobolul lui Fradaburidi pentru că vânzătorul a schimbat repede eticheta cu numărul și a pus-o pe un lighean. Tic a reușit totuși să fure discobolul așa că fiecare avea câte un obiect.

Victor le-a spus apoi să desfacă fundurile obiectelor. Surpriză! Acolo erau tanagralele! Acestea fuseseră furate de proprietarul Rotii Norocului, care era, nimeni altul, decât Atletul.          

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.