Rezumat Ciresarii Volumul 2 Castelul Fetei in Alb

Rezumat – Cireșarii Volumul 2 – Castelul Fetei în Alb

Era vară, iar Tic se ducea să îl viziteze pe Moș Timofte, paznicul din curtea școlii, când văzu o fata îmbrăcată în alb. Tic voia să o întâlnească, așa că a apelat la ajutorul lui Dan pentru a-i scrie o scrisoare. Tic se deghiză și îi lăsă scrisoarea, dar fata în alb nu veni la locul de întâlnire propus, în schimb le scrise și ea o scrisoare în care i-a luat în râs. Cei doi, Tic și Dan, au trimis-o apoi pe Maria să vorbească cu ea, dar întâlnirea celor două fete nu a adus nimic bun.

Tic o revăzu pe Fata în Alb la meciul de box al lui Ursu. Ursu aproape că a pierdut meciul pentru că Lucia nu venise, dar a reușit să își revină și să câștige în ultimul moment. Fata în Alb, pe care o chema Laura, venise în orașul Cireșarilor doar pentru că se întâlnise cu Ionel și își dorea să-i întâlnească și pe ceilalți Cireșari, dar bunica ei nu o lăsa să iasă din casă așa că a decis să fugă din casa bunicilor. Laura a fugit la munte, la Găleata, căutând o cetate sau un castel. Ea a fost luată de trei oameni și a fost dusă chiar într-un castel, Castelul celor Două Cruci, unde a fost închisă într-o cameră împreună cu o pisică pe care a numit-o Philippe. Numai un țăran a văzut cum a fost luată de cei trei bărbați. Laura a decis să le trimită Cireșarilor un bilet care a trecut prin multe mâini până să ajungă în mâna lor. Însă Laura uitase să scrie în bilet tocmai locul exact unde se afla Cetatea Vulturilor și Castelul celor Două Cruci.

Când au primit scrisoarea, doar Tic a crezut cu toată inima în ea, dar au decis cu toții că ar trebui să caute la Vulturești o localitate din apropiere în care era o cetate dacica. În cetate n-au găsit nimic, iar Tic a plecat pe urmele mesajului. El a mers foarte mult până la Șoimeni un orășel din apropierea cetății. Ursu și Dan au găsit la Vulturești un document codat pe care niciunul dintre cireșarii prezenți în orășel nu l-a putut dezlega. Când s-a întors din străinătate, Victor l-a privit cu alți ochi, și împreună cu Ursu a reușit să descopere adevăratul mesaj. Totul începea de la Șoimeni, unde l-au găsit pe Tic.

Cireșarilor le-a trebuit multă forță fizică și psihică ca să găsească Cetatea Vulturilor, mai ales că ultima parte a fost plină de capcane care se puteau sfârși cu răni grave sau chiar moarte. Când au ajuns în Cetate, Lucia a fost mușcată de o viperă, dar Ursu a salvat-o. Cireșarii au ajuns la castel prin altă parte decât cei trei oameni și Laura așa că au avut mult de lucru pentru a-și da seama cum să intre în castel. Au găsit o intrare prin coloane, doar că puteau doar să intre pe acolo. Tic a fost capturat de cei trei bărbați. Victor a găsit-o pe Laura, dar au picat într-o capcană așa că au rămas blocați acolo. Ursu a intrat după Tic, dar și el a picat în capcană. Ursu s-a străduit să spargă un perete  și a dat de Victor și Laura. Cei trei au ieșit din capcană și au intrat în fosta camera a Fetei în Alb.

Dan, Maria și Lucia urcaseră un zid dintr-o gradină și ajunseseră în gradina Fetei în Alb. De sus au văzut că în gradină erau Tic, Ursu, Victor, Laura și cei trei bărbați. Unul dintre cei trei oameni, omul cu cicatrice era de fapt tatăl Laurei. După ce au deslușit misterul și au înțeles motivele pentru care se aflau acolo tinerii și adulții au petrecut împreună.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.