rezumat Hotul Fulgerului - Percy Jackson si Olimpienii

Rezumat – Hoțul Fulgerului

FIȘĂ DE LECTURĂ

TITLU: “Hoțul fulgerului

AUTOR: Rick Riodan

EDITURA: Arthur

REZUMAT:

Percy Jackson este un băiat de doisprezece ani care are dislexie și deficit de atenție. Într-o zi, acesta merge în excursie cu școala, unde profesoara lui de matematica se transforma într-o Furie, o creatura mitica greceasca. Percy o învinge cu ajutorul unui pix care se transformă într-o sabie.

La sfârșitul anului școlar mama lui, îl duce pe Percy în vacanta. Acolo începe o furtună, iar Grover, prietenul ce mai bun al lui Percy se transformă într-un satir. Percy află că el este un semizeu și în drum spre Tabăra Semizeilor băiatul se luptă cu Minotaurul. Pe parcursul timpului petrecut în tabără, Percy află că tatăl lui este Poseidon. Când el primește misiunea de a readuce fulgerul lui Zeus în Olimp, deoarece acesta fusese furat, Percy ii alege pe Grover și pe Anabeth, fiica Atenei, că să îl însoțească.

După ce pleacă din tabără, cei trei prieteni distrug un autocar și ajung să se lupte cu Meduza, cea care ii poate transforma în piatra cu ajutorul parului ei. Apoi, le învinge pe Echidna și pe Himera, atunci când se lupta cu ele la Arcul Gateway. De acolo cei trei fugari ajung să ia cina cu Ares, zeul războiului, care le da misiunea de a recupera scutul acestuia de la un parc acvatic, în schimbul unui transport pana la Vegas. Cei trei recuperează scutul în ciuda obstacolelor, așa că Ares ii furișează într-un camion cu animale de circ și le da un ghiozdan cu haine. Percy, Anabeth și Grover coboară din camion în apropierea Vegasului și se cazează la un hotel în care nu trece timpul. Când își dau seama de acest lucru, cei trei copii pleacă, și iau un taxi pana la Los Angeles, destinația lor finala. Înainte de a ajunge în Infern, cei trei se mai lupta și cu Procust, care aproape ii omoară pe Grover și pe Anabeth.

Percy, Anabeth și Grover ajung în Infern, unde se întâlnesc cu Hades, presupusul hot al fulgerului. Hades le spune că și Coiful Întunericului, arma lui, a fost furata și că Percy este adevăratul hot al fulgerului. În ghiozdanul sau apăruse fulgerul. După ce scapă din Infern, Percy își da seama că Ares este hotul adevărat, așa că se lupta cu el și, surprinzător, îl înfrânge. Ares ii dezvăluie că el a fost doar un complice și că cel care a plănuit totul a fost Cronos, titanul căzut de la putere.

Percy merge în Olimp. El returnează fulgerul și salvează lumea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.