rezumat prieten cu umbra de calin torsan

Rezumat – Prieten cu Umbra de Călin Torsan

Rezumat al cartii Prieten cu Umbra de Călin Torsan absolut original scris de Maria, eleva in clasa a VI-a

Nimo este un băiat de doisprezece ani, care locuiește împreună cu tatăl său. Mama lui Nimo a murit într-un accident de avion, pe drumul spre Macedonia de Nord, atunci când acesta era foarte mic.

Într-o seara, Nimo vrea sa se întoarcă acasă, dar nu mai circula niciun autobuz. O statuie a unui poet roman, Ion Heliade-Radulescu, îi apare băiatului ca fiind spiritul bunicului, si îl ajută pe acesta să ajungă acasă călare pe calul lui Mihai Viteazul.  Când ajunge acasă , Nimo îl minte pe tatăl sau, spunându-i că tatăl lui Imran, prietenul său cel mai bun l-a condus acasă. Nimo intră într-o mare încurcătură când tatăl lui vrea să-i scrie un mesaj de mulțumire domnului Aahil. Bunicul îi sare din nou în ajutor, dar de data aceasta ia forma domnului Aahil și apare la ușa tatălui lui Nimo.

Aflat într-o nouă situație dificilă, bunicul își ajuta nepotul și cu teza la matematică. Nimo nu știe să rezolve exercițiile, așa că bunicul îi ia foaia și se consultă cu marii matematicieni ai României, Gheorghe Lazar și Spiru Haret. Datorită bunicului, Nimo ia zece în teza și îi cere tatălui să îl lase să meargă la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, împreună cu Imran și cu familia lui. Tatăl nu vrea să îl lase din cauza că locul îi trezește amintiri legate de soția lui, așa că Nimo îi povestește de întâmplările sale alături de bunicul.

Tatăl își duce copilul la psihiatru, iar medicul îl internează pe Nimo în spital.  Bunicul alcătuiește un plan ingenios, iar Nimo scapă din spital la timp pentru a pleca în Macedonia de Nord împreună cu familia Aahil.

Bunicul vorbește cu tatăl lui Nimo, iar băiatul își vede mama sub forma de statuie, în orașul Skopje. Nimo are un moment de apropiere față de mama sa, care îl face să realizeze cât de importante sunt amintirile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.