Rezumat – Charlie și Fabrica de Ciocolată

Charlie Bucket era un băiețel dintr-o familie săracă. El locuia împreună cu părinții lui si cu ambele perechi de bunici într-o coliba sărăcăcioasă. In orașul in care locuia Charlie, era o fabrica de ciocolata, fabrica domnului Willie Wonka. Acolo se fabricau dulciuri deosebite, iar la un moment dat in cinci pachete de ciocolata, s-au pus cinci bilete aurii. Cei cinci copii care nimereau biletele, urmau sa viziteze fabrica.

            De fiecare dată, de ziua lui, Charlie primea o ciocolata Wonka, dar cu toate că își dorea foarte mult, niciodată nu a avut noroc și nu i-a picat biletul auriu. Într-o zi Charlie a găsit pe strada un dolar, iar cu acesta și-a cumpărat o ciocolata Wonka. A mâncat-o, dar nici urmă de bilet. A mai cumpărat una, iar acolo a văzut biletul strălucitor. S-a dus acasă unde s-a bucurat alături de familie și a decis să îl ia pe bunicul Joe la fabrica cu el.

            La fabrică urmau să vină și alți copii: Augustus Haplea, care mânca ciocolată toată ziua, Veruca Salt, a cărui tata a cumpărat mii de batoane și pusese pe alții să le desfacă, dar să îi dea lui biletul, Violette Beauregarde, care în loc sa mestece guma, ca de obicei, mânca ciocolată și Micky Teve, un copil căruia îi plăcea să se uite la TV si să aibă puști.

            După ce l-au întâlnit pe domnul Wonka, au mers în sala cu ciocolată. Acolo era un râu de ciocolată în care a căzut Augustus, care  a fost tras printr-un tub, și pe care nu l-au mai văzut până la final. În sală erau și omuleți Oompa-Loompa.

            În sala invențiilor, era o mașină de guma. Guma era specială. Avea gustul a trei feluri de mâncare, iar Violette a încercat-o. Când a ajuns la desert, la plăcinta cu afine, fetița a început să se albăstrească și să se umfle. Exact ca o afină. A fost scoasă din sală și nu au mai văzut-o până la final.

            În sala cu alune, erau veverițe antrenate să descojească alune. Veruca, răsfățată cum era, i-a cerut tatălui său o veverița, dar acestea nu erau de vânzare. Fata intră în sală, unde toate veverițele s-au năpustit pe ea. Aceasta a ajuns în groapa cu alune seci. Părinții s-au dus după ea și au ajuns și ei în groapă. Nici pe ei nu i-au mai văzut până la final.

            În laboratorul de testare a ciocolatei televizate, se transmitea ciocolata de la camera de filmat la televizor, iar de acolo puteai să o iei și să o mănânci. Doar că iți trebuia o ciocolată foarte mare, pentru ca televizorul micșora totul. Imediat cum a văzut procedeul, Micky Teve încercă și el să treacă prin televizor. Bineînțeles că sa micșorat foarte mult. Pentru a crește la loc, a fost trimis în mașina de întins guma. Nu l-au mai văzut până la final.

            Charlie era acum ultimul rămas. Tare bucuroși au fost Charlie și bunicul lui atunci când au aflat ca Charlie urma să moștenească fabrica. Au zburat spre casă cu un ascensor de sticlă. De sus, i-au văzut pe ceilalți copii: Augustus, foarte slab, Violette, mov, Veruca și părinții ei, plini de gunoaie și Micky, extrem de înalt.

            Pentru că fost cuminte și cumpătat, Charlie a fost recompensat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.