Rezumat – Micul Prinț

Era odată un băiețel care a citit o carte în care era un desen. Acesta a încercat să-l copieze, iar adulții, pentru că nu era un desen reușit și nu înțelegeau ce este, i-au spus să se concentreze pe materiile de la școală.

Acest băiețel a ajuns mai târziu pilot de avion, avionul s-a prăbușit în deșertul Sahara. Era departe de orice ținut locuit, dar totuși s-a întâlnit cu un băiat. Băiatul i-a cerut să facă tot felul de desene pentru planeta lui care era foarte mică. Pe planeta acestuia erau doar câțiva vulcani, doi activi și unul stins, și un trandafir. Trebuia în fiecare zi să aibă grijă să nu crească un baobab pentru că aceștia erau prea mari pentru planeta lui. Zi de zi omul a aflat cât mai multe despre băiețelul care îl înțelegea așa de bine.

Află cum a ajuns pe Terra și pe ce alte planete a mai fost. Cum s-a întâlnit cu un  rege care nu avea regat, cu un înfumurat care nu avea la cine să se laude, cu un bețiv care bea ca să uite că îi e rușine că bea, cu un om de afaceri care voia să dețină toate stelele și cu un lampagiu care nu avea nici o secundă liberă și care era mereu la datorie. Omul mai află și cum Micul Prinț a învățat ce înseamnă prietenia, cum prințul prețuia trandafirul său și îl credea unic chiar dacă mai existau o mulțime de alți trandafiri, și cum s-a împrietenit cu o vulpe.

Apoi, află adultul cum este să te desparți de cineva cu care te înțelegeai așa de bine și să nu îl mai revezi niciodată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.