Rezumat – Harry Potter și Piatra Filozofală

Harry Potter era un băiețel de aproape 11ani. Acesta locuia împreună cu unchiul, mătușa si varul lui enervant, care îl tratau foarte urat. Harry era un băiețel normal, cu excepția unei cicatrice în forma de fulger de pe fruntea acestuia.

Cu câteva zile înainte de ziua lui, Harry începe sa primească o mulțime de scrisori. Unchiul său, supărat de apariția scrisorilor, decide să se mute cu familia si cu Harry altundeva. Acolo, apare un bărbat înalt si bărbos pe nume Hagrid, păstrătorul cheilor de la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece si Vrăjitorii. Hagrid ii spune ca este vrăjitor si ca părinții lui au fost uciși de Cap-de-Mort, cel mai de temut vrăjitor, pe care Harry, având doar un an, a reușit sa îl oprească și sa îl omoare.

Harry ajunge la Hogwarts unde își face doi prieteni, Hermione Granger si Ron Weasley. El este repartizat alături de prietenii săi, in casa Cercetașilor. Imediat își face si un inamic, Draco Reacredinta.

La Hogwarts, Harry învață cum sa facă vrăji si sa joace Vâjhaț, dar și să dezlege un mister. Alături de prietenii lui, acesta îl demasca pe profesorul de Apărare Contra Magiei Negre, cel care ascundea fata lui Cap-de-Mort chiar sub turbanul sau. Harry, susținut pana la capăt de amicii lui, îl învinge pe Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit. Directorul Dumbledore si șefa casei Cercetașilor, Minerva Mcgonagall sunt foarte mândri de elevii lor.

Chiar daca Harry trebuie sa se întoarcă la unchii lui in vacanta, acesta știe ca adevărata lui casa este Hogwarts.

De la un băiețel timid care ii avea numai pe unchii si varul lui, nesuferiți, Harry ajunge cel mai cunoscut si iubit vrăjitor!

Vrei sa citesti mai mult? iti recomand să intri pe CARTEPEDIA și să alegi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.