Rezumat – Cireșarii Volumul 1 – Cavalerii florii de cireș

Victor, Ursu, Ionel, Lucia, Dan și Maria erau cei șase tineri care locuiau pe strada Cireșului și cărora li se spunea Cireșarii. Școala era pe terminate, iar cei șase aveau planuri mari pentru vacanță. Plănuiau să viziteze Peștera Neagră pentru a face o noua hartă, pentru că cea veche, pe care Victor o obținuse cu mari eforturi, avea multe lipsuri.

Toți munciseră foarte mult pentru a pregăti expediția, mai ales Lucia și Ionel care tot anul construiseră niște aparate T.F.F, pentru a putea comunica în caz de urgenta. Aveau tot ce le trebuia, mai puțin o barcă sau o plută pentru a putea traversa lacurile subterane, iar singurul om care avea un astfel de lucru, Petrăchescu, vânătorul, nu voia să o împrumute și susținea că o și vânduse.

În timp ce Cireșarii erau ocupați cu ultimele pregătiri, doi colegi, Sergiu și Pompilică, voiau să unde plănuiesc să meargă pentru ca să le-o ia înainte, dar Victor, pentru a-i induce în eroare, le-a dat  altă destinație, locul unde trebuiau să ajungă la final. Cei doi nu erau singurii care voiau să afle traseul secret al expediției, mai era și Tic, fratele Mariei care voia să facă parte din expediția Cireșarilor dar era considerat prea mic de către aceștia. Până la urmă Tic a aflat adevărata destinație din jurnalul Mariei.

Cireșarii au ajuns cu bine în fața peșterii, dar Tic care plecase un ceva mai târziu s-a pierdut prin pădure. Cireșarii l-au căutat și până la urmă Tic a ajuns și el în fața peșterii. S-a tras la sorți cine va urca pe munte și va chema ajutor în caz de urgență și cine va avea primul contact cu peștera. Grupurile erau: Lucia, Dan, Ursu- afară; Tic, Ionel, Victor, Maria-în peșteră. Ionel a fost ales drept conducător al expediției.

În peșteră totul mergea bine, dar pe munte Dan aproape a căzut într-o prăpastie, iar Ursu, grăbindu-se să-l salveze a aruncat toate bagajele la vale. Lucia a avut mult de muncă pentru a repara aparatul T.F.F, care fusese aproape distrus. În timp ce Lucia a reparat aparatul, Ursu a coborât și l-a văzut pe vânătorul Petrăchescu, care vorbea cu cineva. În peșteră, cei 4 se apropiau de punctul terminus de pe harta, dar tot găseau conserve de mâncare și mucuri de țigări. Tic de fapt căuta o cutie magică dintr-un basm , iar Victor încerca să descopere cât mai multe despre cei doi oameni care fuseseră sau încă mai erau în peșteră. Victor a descoperit că peștera continua mai jos decât apărea în harta lor, așa că au decis să coboare și ei, dar când Tic s-a dat jos de pe plută, nu a oprit și bagajele așa ca aparatul T.F.F și Tombi, câinele s-au pierdut, purtați de curentul de apă. Cireșarii au continuat sa meargă și sa treacă prin galerii cu speranța ca vor da de o ieșire. Pe munte Lucia, Ursu și Dan erau din ce în ce mai îngrijorați. Nu mai aveau, de ceva vreme, nicio veste de la echipa din peșteră. În plus, nici ei nu o duceau prea bine. Trebuiseră sa scape de un urs care trecuse prin preajma cortului dar nici nu știau prin ce emoții trec cei din peșteră. Cei patru căutau peste tot vreo ieșire sau vreun indiciu, până când, au găsit un tunel foarte strâmt care ducea spre o barca. Tic, care era cel mai subțirel, se strecură pe acolo și inspectă camera. A găsit câteva gloanțe, barca, pompa pentru umflat barca și un fel de cutiuța. Cutia fermecată! Tic a ieșit însângerat dar bucuros cu barca și pompa la vedere dar ascunzând cutia în sân. Cireșarii aveau în sfârșit puțină speranță că vor reuși să iasă din peșteră, dar acum știau sigur că cineva trecuse înaintea lor pe acolo.

In acest timp pe munte era furtună mare, iar cei 3 cireșari de la lumină au decis să meargă la un adăpost mai sigur, mai ales ca adăpostul lor era singurul lucru din apropiere care nu fusese fulgerat. Ursu, pentru că era cel mai puternic, a vrut să care singur toate bagajele pentru ca cei doi prieteni ai lui să ajungă mai repede la adăpost și cu mari eforturi a reușit să ajungă la timp cu echipamentul.

Petrăchescu și bărbatul bărbos cu care vorbise se întoarseră în peșteră și când au văzut ca barca și cutiuța cea mica lipsesc, au decis să meargă după cei 4 tineri. Cireșarii s-au oprit pentru a se odihni, iar după ce Tic a încercat câteva cuvinte magice asupra cutiuței, a hotărât să le facă o farsă prietenilor, să se costumeze în stafie și să se agațe de o stalactită, dar și Petrăchescu s-a costumat într-o stafie pentru a fura cutiuța. Când l-a văzut pe Tic s-a speriat iar Tic s-a speriat și el așa că au țipat amândoi și i-au trezit pe cireșari. Petrăchescu a fugit. Mai târziu au ajuns la o răspântie iar Ionel a vrut să meargă culoarul cel nou dar Victor s-a împotrivit iar Ionel a făcut ce a vrut el despărțindu-se de ceilalți. Petrăchescu și bărbosul l-au prins pe Ionel și l-au torturat ca să le zică unde este cutiuța, dar până la urmă s-au convins că nu știe de existența ei și l-au părăsit. Cireșarii l-au găsit și l-au îngrijit, iar Tic le-a spus despre cutie, care era de fapt un aparat T.F.F mult mai performant. Erau salvați!

Ușor, ușor au început sa vadă și ei lumină la capătul galeriei, așa că le-au spus celor de afară unde sa vină, dar nu foarte precis pentru că nu știau cu exactitate unde se află. Erau la poalele unei cascade. În peșteră, Petrăchescu l-a omorât pe bărbos și a pornit în căutarea copiilor, cu 7 gloanțe încărcate în pistol. Tinerii își făceau un plan de apărare. Victor s-a cocoțat într-o firida aflată mai sus de unde să arunce cu bolovani, iar ceilalți făceau forturi din pietre. Ursu a ajuns la ei doar că nu avea destulă sfoară așa ca a trebuit sa stea cu jumătate de corp suspendat în aer ca să îi tragă în sus la el. Petrăchescu a ajuns si el în locul în care se aflau Cireșarii și a încercat să tragă în Victor doar că nu l-a nimerit, așa că a fugit. Ursu a reușit să-l tragă pe Ionel pentru că Lucia a ajuns la timp ca să-l prindă de picioare, altfel ar fi căzut amândoi. Ultimul salvat a fost Victor. Totul s-a terminat cu bine pentru Cireșari.

Când s-a întors în ascunzătoarea din peșteră, Petrăchescu nu a mai găsit corpul bărbosului pentru că, de fapt avea gloanțe oarbe. Ursu a descoperit a doua intrare în peșteră, pe care o foloseau cei doi infractori, așa ca l-au prins pe Petrăchescu. Și s-au întâlnit și cu Sergiu și Pompilică la final.

Cireșarii au avut o expediție nemaipomenită!    

1 comment / Add your comment below

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.