Ciresarii Volumul 1 – 10 Idei Principale

Sase tineri, Victor, Ursu, Ionel, Lucia, Maria si Dan, decid sa porneasca intr-o expeditie, pentru a reface harta Pesterii Negre.

Tic, fratele mai mic al Mariei, vrea sa faca si el parte din grupul Ciresarilor, asa ca porneste pe urmele lor.

Tic se pierde in padure, dar Ciresarii il gasesc si ajung impreuna in fata pesterii, unde se hotarasc cine sa intre inauntru si cine sa urce pe munte.

Dan, Ursu si Lucia , cei de pe munte scrica aparatul T.F.F. care ii ajuta sa comunice cu cei din pestera, iar in timp ce Lucia incearca sa-l repare, Ursu il vede pe Petrachescu , vanatorul , vorbind cu un necunoscut.

In pestera, Tic, Victor, Maria si Ionel, desi se aproprie de capatul acesteia, vad conserve si tigari pe jos, asa ca atunci cand observa ca drumul duce in jos, il urmeaza.

Incercand sa ii urmeze pe cei mari, Tic pierde bagajele, si odata cu ele si aparatul T.F.F. , prin urmare tinerii incep sa caute o iesire, iar atunci cand vad un tunel care duce spre o barca il pun pe Tic sa se duca sa o ia.

Tic gaseste acolo barca, dar si o cutiuta despre care crede ca este magica, asa ca o tine ascunsa, nestiind ca Petrachescu si barbatul necunoscut vor veni dupa el pentru a o recupera.

Dupa o intalnire neasteptata cu cei doi, Ciresarii din pestera dau de o rascruce, iar Ionel pleaca singur pe un drum pe care il intalneste pe Petrachescu, care il tortureaza pentru a afla locatia cutiutei.

Ciresarii il gasesc pe Ionel, iar Tic le arata prietenilor lui cutiuta care era ca un apparat T.F.F. , astfel reusesc sa iasa afara din pestera, dar Petrachescu ii prinde I incearca sa ii impuste.

Ursu, Lucia si Dan ii ajuta pe ceilalti sa scape si prietenii descopera o a doua intrare in pestera, intrare pe care o foloseau infractorii care au fost prinsi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.