Rezumat – Harry Potter și Camera Secretelor

Harry Potter nu știe ce îl așteaptă in anul care vine. Va reuși oare sa îl învingă din nou pe Cap-de-Mort? 

Harry Potter își începe din nou anul la Hogwarts într-un fel aparte. După ce face cunoștința cu elful de casa Dobby, acesta este pedepsit. Noroc cu prietenul sau Ron care a venit sa îl salveze. Când au venit listele cu rechizite a venit si o scrisoare de la Hermione care .le propunea sa se întâlnească. Atunci Harry a călătorit prima oara cu Polen Zvrr, iar din greșeală a ajuns pe Aleea Nocturn. Acolo s-a întâlnit cu Hagrid care l-a dus pe Aleea Diagon. 

Când trebuiau sa plece la Hogwarts aceștia nu au putut sa treacă spre peronul 9 3/4, așa ca au luat mașina zburătoare a tatălui lui Ron. Când au aterizat la Hogwarts, aceștia au nimerit direct in Salcia Bătăușă si pe deasupra au si fost pedepsiți. 

Problemele au început atunci când au văzut mesajul scris cu sânge pe un perete si când dna Norris a fost împietrită. Cat Harry a stat la infirmerie pentru ca Balonul-Ghiulea i-a lovit brațul, Dobby i-a făcut o vizita si i-a spus ca istoria care implica Camera Secreta se repeta. Dobby a trebuit sa dispară rapid pentru ca atunci au intrat Dumbledore si McGonagall cu un copil împietrit. 

Pentru ca Draco părea ca știe multe despre Camera Secretelor, Ron, Harry si Hermione, au decis sa se întâlnească într-o baie defecta pentru a face o Polipotiune. Harry si Ron s-au transformat in cei doi prieteni ai lui Draco, dar Hermione nu a avut așa mult noroc si s-a transformat într-o pisica. Draco nu știa așa de multe. Știa doar ca ultima oara un sânge-mal a murit. 

Când s-au întâlnit din nou in baia defecta, au găsit-o pe Plangaciosa Myrthle plângând pentru ca cineva aruncase cu un jurnal in ea. Harry a început sa scrie in acel jurnal, iar jurnalul ii răspundea. Pana la urma, Harry a întrebat despre Camera Secreta. Jurnalul i-a arătat tot ce ace s-a întâmplat atunci.Myrthle era fata care a murit. Hagrid fusese exmatriculat atunci din cauza ca ținea un păianjen mare, iar lumea credea ca păianjenul a omorât-o pe Myrthle. Apoi a urmat întâmplare cu păianjenul care i-a ajutat sa afle mai multe despre cine împietrea elevii, dar care aproape i-a omorât. Hermione nu a participat pentru ca era împietrita. Pana la urma au aflat ca creatura ca împietrea copii era un Basilisk.  

Foarte curând Ginny, sora mai mica a lui Ron, a fost dusa in Camera Secretelor. Harry s-a dus sa o salveze. Acolo a dat de Tom Riddle cel care ii răspundea in jurnal. Ginny era leșinata, mai avea puțin si murea. Harry i-a cerut ajutorul lui Tom, dar acesta era Cap-de-Mort. Tom a chemat Basiliskul. Harry l-a învins, apoi la învins si pe Tom si a salvat-o pe Ginny. 

Toți copiii au fost despietriți și totul s-a terminat cu bine în lumea vrăjitorilor. Oare ce se va întâmpla anul viitor?  

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.