Rezumat – Matilda

Matilda era o fetiță foarte deșteaptă, dar părinții ei nu o iubeau. Matildei îi plăcea cel mai mult să citească, împrumuta pe ascuns cărți de la biblioteca, și le citea cu mare plăcere.

Tatăl său o certa mereu și o credea o pacoste, așa că Matilda a decis să își ia revanșa. Întâi, i-a pus lipici în pălărie, iar acesta a trebuit să își taie pălăria și să își tundă părul. Apoi, a împrumutat papagalul prietenului ei și l-a ascuns în șemineu, iar atunci când vorbea, părinții ei credeau că au o fantomă în casă. Nu în ultimul rând, a vopsit părul tatălui său.

La scoală,  Matilda era cea mai bună la toate materiile, știind mult mai multe decât ceilalți colegi. În timpul orelor se simțea bine, dar avea adesea probleme cu directoarea, care nu suporta copiii.

Într-o zi, directoarea a venit să facă o inspecție la clasă. A dat vina pe Matilda pentru că pusese o șopârlă în paharul cu apă al directoarei. Ea nu făcuse acest lucru, iar fetița simțindu-se nedreptățită încercă să răstoarne paharul cu șopârla în el. Dar nu încercă să-l răstoarne oricum, ci cu puterea mintii. Încet, încet paharul începu să se clatine, până când căzu, iar șopârla ateriză pe directoarea Trunchbull. Bineînțeles că a dat vina pe Matilda, dar de data aceasta toată lumea a apărat-o.

Matilda i-a spus domnișoarei Honey, învățătoarea ei, ce s-a întâmplat și chiar a mai vărsăt o dată paharul ca să-i dovedească că ea a făcut asta. Domnișoara Honey a invitat-o la ceai pentru a mai putea vorbi.

Când au ajuns la căsuța domnișoarei Honey, acesta a început să își spună povestea. Era săracă pentru că mătușa ei îi luase casă și îi dădea doar o lira pe săptămâna. Mătușa dumneaei era chiar directoarea Trunchbull. În capul Matildei se întipări imediat un plan, dar ca să reușească trebuia să se antreneze. Își luă un trabuc și începu să îl miște cu puterea mintii. Îi luă ceva timp până când reuși să facă ce voia cu el, dar într-un final reuși.

Veni iar ziua inspecției sau ziua în care Matilda urma să își pună planul în aplicare. În timp ce Trunchbull tortura copiii cu tot felul de întrebări, Matilda se pregătea. Dintr-o data, creta începu să se miște și să scrie pe table. Mesăjul ii era adresat lui Trunchbull și ii spunea să ii dea înapoi salariul, casa și toate celelalte lucruri pe care le luase domnișoarei Honey, cea care trebuia să le aibă de drept. Imediat ce creta căzu pe podea, căzu și Trunchbull.

 Ziua următoare, când Matilda s-a întors de la domnișoara Honey, i-a găsit pe părinții ei gata de plecare. Voiau să fugă în Spania, pentru ca tatăl ei fusese prins că vinde mașini furate, dar Matilda nu știuse de afacerile ilegale ale tătălui său și ea nu voia să plece.

Se duse la domnișoara Honey și îi spuse ce se întâmplase și ce voia să facă. Voia să locuiască cu dumneaei. Și domnișoara Honey voia să locuiască cu Matilda, dar decizia stătea în mâinile părinților.

Bineînțeles ca părinții au lăsat-o, pentru ei era doar ceva mai puțin de înghesuit în mașină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.